fallback

Shire продължава преговорите за покупката на Baxalta

Освен с продължаващия отказ от конкурента си, главният изпълнителен директор на Shire ще трябва да се справи и с негативизма у собствените си инвеститори

13:13 | 11.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Фармацевтичната компания Shire засилва кампанията си по придобиването на Baxalta, предава Ройтерс. Но главният изпълнителен директор на Shire среща силна опозиция, докато инвеститорите в наскоро листнатата на борсата Baxalta считат, че ръководеният от него концерн трябва да заплати повече от вече предложените 30 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на Shire Флеминг Орнсков и председателят на Shire Сюзън Килсби, бивш банкер по сливания и придобивания, се срещнаха със инвеститорите на Baxalta от двете страни на Океана в края на миналата седмица и ще продължат офанзивата си и през тази.

Междувременно главният изпълнителен директор на Baxalta Людвиг Хантсън повтори убеждението си, че стойността на офертата е „напълно неадекватна“.

Акциите и на двете компании се повишиха в понеделник, подпомогнати от оптимизма на Кен Чачиотаре, анализатор в Cowen, който заяви, че поглъщането не изключва възможно придобиване на нарастналата група от евентуален заинтересован, като Pfizer.

Същевременно Shire, която изненада пазара с намерението си да се превърне в световен лидер по борба с редки заболявания, като закупи Baxalta, трябва да успокои и собствените си акционери. Някои от тях намират сделката за рискована, ако офертата надвиши 50 долара за акция и я описват като негативна, съобщава Ройтерс. В момента Shire оценява акциите на Baxalta на 45,23 долара за дял.

Baxalta отказва офертата и твърди, че акциите ѝ не са достигнали до ценово ниво, което да отразява преспективите на компанията.

„Очакваме, акциите на компанията да се движат нагоре през следващите тримесичия“, заяви главният изпълнителен директор на Baxalta Хантсън в понеделник.

„Предложението на Shire не се различава от това, което можем да постигнем сами в следващите шест или дванадесет месеца, а нашите инвеститори и анализатори са единодушни в това. При тези условия и като се имат предвид нашите преспективи, офертата на Shire не е убедителна". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:52 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още