IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Shire продължава преговорите за покупката на Baxalta

Освен с продължаващия отказ от конкурента си, главният изпълнителен директор на Shire ще трябва да се справи и с негативизма у собствените си инвеститори

13:13 | 11.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Shire продължава преговорите за покупката на Baxalta

Фармацевтичната компания Shire засилва кампанията си по придобиването на Baxalta, предава Ройтерс. Но главният изпълнителен директор на Shire среща силна опозиция, докато инвеститорите в наскоро листнатата на борсата Baxalta считат, че ръководеният от него концерн трябва да заплати повече от вече предложените 30 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на Shire Флеминг Орнсков и председателят на Shire Сюзън Килсби, бивш банкер по сливания и придобивания, се срещнаха със инвеститорите на Baxalta от двете страни на Океана в края на миналата седмица и ще продължат офанзивата си и през тази.

Междувременно главният изпълнителен директор на Baxalta Людвиг Хантсън повтори убеждението си, че стойността на офертата е „напълно неадекватна“.

Акциите и на двете компании се повишиха в понеделник, подпомогнати от оптимизма на Кен Чачиотаре, анализатор в Cowen, който заяви, че поглъщането не изключва възможно придобиване на нарастналата група от евентуален заинтересован, като Pfizer.

Същевременно Shire, която изненада пазара с намерението си да се превърне в световен лидер по борба с редки заболявания, като закупи Baxalta, трябва да успокои и собствените си акционери. Някои от тях намират сделката за рискована, ако офертата надвиши 50 долара за акция и я описват като негативна, съобщава Ройтерс. В момента Shire оценява акциите на Baxalta на 45,23 долара за дял.

Baxalta отказва офертата и твърди, че акциите ѝ не са достигнали до ценово ниво, което да отразява преспективите на компанията.

„Очакваме, акциите на компанията да се движат нагоре през следващите тримесичия“, заяви главният изпълнителен директор на Baxalta Хантсън в понеделник.

„Предложението на Shire не се различава от това, което можем да постигнем сами в следващите шест или дванадесет месеца, а нашите инвеститори и анализатори са единодушни в това. При тези условия и като се имат предвид нашите преспективи, офертата на Shire не е убедителна". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още