IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Target повиши прогнозата си за годишна печалба

Втората най-голяма верига търговски магазини в САЩ представи по-добри от очакванията резултати за тримесечието

16:12 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Втората най-голяма верига търговски магазини в САЩ след WalMart - Target Corp., заяви в сряда, че повишава прогнозата си за печалбата си, след като обяви по-добра от очакваната печалба за второто тримесечие и ръст на продажбите от магазините, отворени преди повече от година, за четвърто поредно тримесечие, съобщава Wall Street Journal.

Компанията коригира печалбата си в диапазона между 4,60 и 4,75 долара на акция, като предишната прогноза беше между 4,50 и 4,65 долара на акция.

Резултатите на Target се подобряват, след като главният изпълнителен директор Браян Корнел пое позицията преди година. Компанията остави затруднения си бизнес в Канада, направи промени в изпълнителния екип и работи усилено върху онлайн продажбите си.

„Макар че инерцията на финансовите ни резултати е окуражаваща, имаме още много за постигане“, заяви Корнел в прессъобщение. „С поглед напред се фокусираме върху постигането на още по-голям напредък по нашите стратегически приоритети. Ангажирали сме се да подобрим дейността си в очакване на важните периоди покрай връщането на децата и младежите обратно в училище и в колежа, както и с празниците“.

За текущото тримесечие Target предвижда печалба между 79 и 89 цента на акция. Според оценката на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, печалбата ще е от 86 цента на акция.

През последното тримесечие продажбите, без да се взимат предвид тези на новоотворените и затворените магазини, са се повишили с 2,4%, подпомогнати от секторите за бебета, деца и уелнес.

Като цяло за тримесечието печалбата от продължаващите дейности се е удвоила до 1,21 долара на акция от 61 цента през миналата година. Без еднократните ефекти печалбата възлиза на 1,22 долара на акция.

Прогнозата на Target за печалба на акция бе между 1,04 и 1,14 долара на акция, като оценката на анализаторите беше за 1,11 долара на акция.

Общите приходи са нараснали с 2,8% до 17,4 млрд. долара в съответствие с прогнозите на анализаторите. Продажбите от онлайн търговията обаче са се повишили с цели 30%.

По-рано през тази седмица компанията обяви две големи промени в управителния си екип. Главният финансов директор Джон Мълиган зае новооткритата позиция на главен оперативен директор. В същото време компанията нае Кати Смит, бивш финансов директор на Express Scripts Holding Co., за главен финансов директор.

Резултатите на Target идват, след като Wal-Mart обяви във вторник, че печалбата му ще се окаже под прогнозата за тази година, признак, че най-големият търговец на дребно в света влага огромни средства, за да постигне дори скромен ръст на продажбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още