IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клинтън е популярна в Европа, Латинска Америка и Африка, а Тръмп - в Русия

Това показва проучване на УИН/Асоциация „Галъп интернешънъл“ в 45 държави

14:02 | 29.09.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Хилари Клинтън е предпочитана пред Доналд Тръмп във всички страни с изключение на Русия, твърдят изследователите от  независимата мрежа УИН/Асоциация „Галъп интернешънъл“ (не е свързана с Gallup Inc., със седалище във Вашингтон).

Анкетата е проведена в периода август - септември в 45 страни, които обхващат почти 75% от населението на света и обхваща малко над 44 хил.  мъже и жени.

Хилари Клинтън е изключително популярна в Западна Европа, Латинска Америка и Африка. Доналд Тръмп е популярен в Русия и Китай.

69% от анкетираните казват, че това кой ще бъде президент на САЩ ще има високо или много високо влияние върху техните страни. 

78% препоръчват на следващия американски президент да не се води само от местни американски интереси, но и от интересите на целия свят, или да се даде равен приоритет както на местни, така и на глобални проблеми.

Източник: УИН/Асоциация „Галъп интернешънъл“

Само 16% от световната общественост съветва следващия американски президент да поставя Америка на първо място, пренебрегвайки глобалните проблеми.

Американската общественост, от друга страна, е много повече в полза на американскиориентирана политика - тази гледна точка се споделя от 61% от американските граждани.

Мненията в България

България се нарежда сред страните, в които подкрепата за Клинтън преобладава, но е сравнително ниска в сравнение с другите страни по света. У нас 51% казват, че биха гласували за Клинтън, 26% за Тръмп, а останалите се
затрудняват да отговорят. Така се получава нетна стойност на подкрепа 25 (51% - 26%). Така България се нарежда на 38-мо място по подкрепа за Клинтън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Tutankhamon
преди 7 години
Абсолютно никакво значение няма в коя друга страна, освен щатите, даден кандидат "има преимущество" или "губи по популярност". Гласуват гражданите на УСА, другите само може да коментираме. Освен това, играта продължава. Накратко, Имайте търпение и...д-Упе да ви е яко, ако спечели бабата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
abdul
преди 7 години
А на Марс какво мислят? Ще гласуват ли за Клинтън? Че едно момче Мъск щял да праща ракетка скоро..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още