IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WikiLeaks предлага 100 хил. долара за записи от разговори между Тръмп и Коми

Тръмп предупреди Коми да не говори с медиите и да се надява да няма такива записи

11:30 | 13.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

WikiLeaks предлага 100 000 долара за записи на разговори между американския президент Доналд Тръмп и уволнения директор на ФБР Джеймс Коми, пише в. Huffington Post.

“Ако съществуват подобни записи, те може никога да не бъдат чути, поне не от тази страна на Атлантическия океан, пише изданието.

WikiLeaks отправи предложението си в Twitter, след като американският президент предупреди Коми в петък да не говори с медиите и да се надява да няма записи от разговори по време на техни срещи.

Критиците видяха в думите на Тръмп заплаха към Коми да не си отваря устата за това, което двамата са обсъждали.
Няколко отговора в Twitter веднага отхвърлиха съществуването на такива записи, като ги определиха като празни заплахи от страна на президента.

Уволненият директор на ФБР ръководеше разследването по подозренията за намеса на Русия в изборния процес в САЩ през 2016 г. и за възможен сговор на членове на предизборната кампания на Тръмп с Москва.

Междувременно днес ще бъдат интервюирани четиримата кандидати за поста директор на ФБР. Сред потенциалните наследници са изпълняващият понастоящем длъжността Андрю МакКейб, Алис Фишър - бившият ръководител наказателното подразделение на правосъдното министерство, Майкъл Гарсия - държавен апелативен съд в Ню Йорк и Джон Корнин - републикански сенатор от Тексас. Според официалната информация те ще бъдат детайлно разпитани от главния прокурор Джеф Сешънс и неговия заместник Род Розенщайн. Един от тях ще бъде назначен за срок от 10 години, ако не бъде уволнен преждевременно от президента. Назначаването му ще трябва да бъде одобрено и от Сената.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още