IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на клиентите и онлайн покупките подкрепи тримесечните резултати на Wal-Mart

Продажбите са нараснали с 1,4%, повече от прогнозираното увеличение с 1,3%

16:32 | 18.05.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият търговец на дребно в САЩ Wal-Mart отчете малко по-високи от очакваното продажби през първото тримесечие на годината благодарение на повече посещения на клиенти и онлайн покупки, предава Ройтерс.

Печалбата на акция възлиза на 1 долар през първото тримесечие, приключило на 30 април, което надхвърля средната оценка на анализаторите от 96 цента, според Thomson Reuters. Консолидираните нетни приходи са се понижили до 3,04 млрд. долара от 3,08 млрд. долара поради увеличение на данъчната ставка.

Компанията заяви, че продажбите в магазините в САЩ, отворени от най-малко от преди една година, са нараснали с 1,4%. Анализаторите очакваха увеличение с 1,3%, според данните на Consensus Metrix. 

За второто тримесечие Wal-Mart заяви, че очаква ръст от 1,5% до 2% на продажбите в разработените американски магазини. Компанията прогнозира печалба на акция от 1 до 1,08 долара, спрямо очакванията на пазара от 1,07 долара.

През първото тримесечие онлайн продажбите са се увеличили с 63%, което е ръст спрямо предходните тримесечия.

Резултатите на Wal-Mart, заедно с резултатите на съперника му Target Corp от сряда, надминаха редица слаби данни от търговците на дребно като например Macy's Inc. В сряда Target отчете по-високи от очакваното тримесечни приходи и продажби и заложи на оптимистичен тон за цялата година.

Акциите на Wal-Mart поскъпнаха с 1,2% до 76 долара, преди пазарът да отвори. От началото на годината цената на акциите се е повишила с 8,7%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още