IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп кацна в Саудитска Арабия, на фона на кризата в администрацията му

В САЩ медиите безпощадно разнищват проблемите, свързани с Джеймс Коуми

13:29 | 20.05.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в Рияд в събота сутринта - първата спирка от неговата международна обиколка като държавен глава, на фона на опитите му да избяга от споровете, които поглъщат администрацията му, пише Bloomberg.

Тръмп кацна в 9:42 ч. местно време и беше поздравен от крал Салман, когато слезе от самолета. Други самолети прелитаха над главите им, оставяйки очертания от червен, бял и син дим, докато двамата се придвижваха по червения килим към терминала на летището. Американският президент планира да се срещне със саудитският монарх преди неделната конференция с лидерите от целия арабски свят.

У дома обаче в медиите се появиха не много благоприятни за Тръмп заглавия. New York Times писа скоро, след като президентският самолет кацна, че Тръмп се е похвалил за уволнението на директора на ФБР Джеймс Коуми на двама руски дипломати по време на среща в Овалния кабинет.

Washington Post по същото време писа, че представители на властта са определили висш съветник на Белия дом, близък до президента, като човек, който представлява интерес за разследването на руското влияние върху изборите през 2016 г. В статията на изданието не се посочва кой е той.

Отново в петък стана ясно, че Коуми се е съгласил да свидетелства на открито заседание, което слага край на спекулациите дали той ще се появи публично, за да коментира делото, откакто беше уволнен от Тръмп на 9 май.

След Саудитска Арабия американският президент планира да посети Израел и Ватикана, където ще се срещне с папа Франциск, преди да се присъедини към срещата на НАТО в Брюксел, за да се види с топ съюзниците, включително и с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон.

Тръмп отново отрече да е имало тайно споразумение между него или неговата кампания с руското правителство. Това той обяви по време на пресконференция в четвъртък. По-рано тази седмица Министерството на правосъдието, че назначава бившия директор на ФБР Робърт Мълър за специален прокурор, натоварен с ръководството на федералното разследване.

Освен това Тръмп отрече да е молил Коуми да оттегли разследването на Флин.

“Не. Не. Следващ въпрос”, заяви той на пресконференция.

Този ход следва изненадващото уволнение на директора на ФБР Джеймс Коуми по-рано този месец и признанието му, че разочарованието му от продължаващото разследване е повлияло на решенията му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 6 години
Първо трябва да изчисти администрацията от слуги на старото управление. Той и това прави. Те за това толкова много вият! Всъщност кой знае какво юе излезе накрая. Тази година се навършпват 100 години от револшцията в Русия..... Ако предизвикат гражданска война в САЩ - не ми се мисли каква бъркотия щер стане в целия свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още