fallback

Москва: САЩ не смеят да кажат добра дума за нас при глобалната антируска паника

Кремъл не е получил поздравления от САЩ за Деня на Русия, обясниха от руското външно министерство

12:02 | 15.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На фона на "глобалната антируска паника" САЩ не смеят да кажат добра дума за Москва, смята говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. Тя посочи пред журналисти, че ведомството не е получило поздравления във връзка с Деня на Русия (12 юни) от Вашингтон.

Захарова призна, че няма общоприета дипломатическа практика и обикновено обменят поздравления с американските си колеги в неформални контакти чрез сайтовете на институциите, допълва ТАСС.

От Държавния департамент обясниха, че вече имат нов подход при официалните поздравления и те вече ще бъдат предавани чрез посолствата на САЩ. Вашингтон прекратява практиката да обменя поздравления чрез сайтовете на ведомствата, обясниха от институцията.

Захарова обаче отбеляза, че поздравления така и не са получени.

От началото на юни САЩ са изпратили официални поздрави чрез интернет към Италия, Швеция, Грузия, Азербайджан, Великобритания и Филипините. "Както разбирате, ние ще преживеем всичко това и както винаги - с усмивка, но там някъде всичко е объркано", каза още говорителят на руското външно министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:38 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още