IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: САЩ не смеят да кажат добра дума за нас при глобалната антируска паника

Кремъл не е получил поздравления от САЩ за Деня на Русия, обясниха от руското външно министерство

12:02 | 15.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

На фона на "глобалната антируска паника" САЩ не смеят да кажат добра дума за Москва, смята говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. Тя посочи пред журналисти, че ведомството не е получило поздравления във връзка с Деня на Русия (12 юни) от Вашингтон.

Захарова призна, че няма общоприета дипломатическа практика и обикновено обменят поздравления с американските си колеги в неформални контакти чрез сайтовете на институциите, допълва ТАСС.

От Държавния департамент обясниха, че вече имат нов подход при официалните поздравления и те вече ще бъдат предавани чрез посолствата на САЩ. Вашингтон прекратява практиката да обменя поздравления чрез сайтовете на ведомствата, обясниха от институцията.

Захарова обаче отбеляза, че поздравления така и не са получени.

От началото на юни САЩ са изпратили официални поздрави чрез интернет към Италия, Швеция, Грузия, Азербайджан, Великобритания и Филипините. "Както разбирате, ние ще преживеем всичко това и както винаги - с усмивка, но там някъде всичко е объркано", каза още говорителят на руското външно министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още