IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преслав Райков: Ще виждаме все повече компании по модела на Robinhood

Колкото и голяма маса да са, ритейл инвеститорите нямат потенциал да конкурират хедж фондовете и банките смята финансовият анализатор

19:07 | 08.08.21 г. 1
Преслав Райков: Ще виждаме все повече компании по модела на Robinhood

Инвеститорите, макар и загрижени от новата вълна на коронавирус, бяха обнадеждени от публикуваните през последната седмица резултати на компаниите. Почти всички компании публикуваха резултати над очакванията, каза Преслав Райков, финансов анализатор, в предаването Клуб Investor по Bloomberg TV Bulgaria.

Ще виждаме все повече компании по модела на Robinhood с търговия без комисионни, прогнозира Райков. „Компанията търгува с информация от ритейл търговците и ги предоставя на големите банки“, каза той. „Това не изкривява пазара – колкото и голяма маса да са ритейл инвеститорите те нямат потенциал да конкурират хедж фондовете и банките“, допълни той. Според него даже и в случаите като GameStop големите играчи на пазара са имали по-голямо значение.

„Не стана тази голяма революция, която се рекламираше“, малките търговци да превземат Wall Street, смята Райков.

Големите технологични компании продължават да растат, като особено значение имат рекламните услуги. Високите нива на запасите им от свободни пари предполат готовност за бъдещи поглъщания на по-малки фирми.

Инвеститорите започнаха да приемат, че ниските нива на лихвите ще се запазят. „Федералният резерв на САЩ потвърди, че няма да видим вдигане на лихвите следващите две години“, каза Райков.

Ръстът на цените на суровините продължава, което е подпомагано от политиките в САЩ и Европа.

Как се отразява Brexit на Великобритания, цените на храните и регулациите в крипто сферата може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Minka
преди 2 години
Така е, вижте сделката Square - Afterpay. 29 млрд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още