IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley не отговори на очакванията за първи път от 9 тримесечия

Подразделението за инвестиционно банкиране е изпитало трудности да се справи със спада в сключването на сделки на световно ниво

15:36 | 14.07.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американската банка Morgan Stanley не успя да отговори на оценките за печалбата си за пръв път от девет тримесечия в четвъртък, след като подразделението ѝ за инвестиционно банкиране е изпитало трудности да се справи със спада в сключването на сделки на световно ниво, съобщава Ройтерс.

Агресивните действия на Федералния резерв за удържане на инфлацията разтърсиха световните финансови пазари. Това принуди компаниите да ограничат апетита си към сделки, докато в същото време забави усилията им да набират средства чрез предлагане на акции и облигации.

Сътресенията, от своя страна, намалиха доходносния поток от приходи за инвестиционните банки, чиито резултати са повлияни и от сравненията със силните отчети от година по-рано, когато хлабавите парични политики доведоха до рекордни нива на сключване на сделки.

Приходите от инвестиционното банкиране са се сринали с 55% до 1,1 млрд. долара, а консултантският бизнес на банката е поел удар от 10% върху резултатите. Приходите от поемане на капитал и фиксирана доходност също са се сринали съответно с 86% и 49%.

По-рано през деня JPMorgan Chase & Co отчете спад от 61% на приходите от инвестиционно банкиране.

Бизнесът с управление на благосъстоянието на Morgan Stanley, който се разглежда като устойчив източник на приходи, също не е успял да компенсира срива при сключването на сделки през тримесечието.

Приходите от бизнеса са намалели с 6%. Общите приходи на банката са се свили с 11% на годишна база, а печалбата – с 30%.

Morgan Stanley заяви още, че е отчела разходи за 200 млн. долара по регулаторни въпроси, свързани с употребата на неодобрени лични устройства и изисквания за водене на документация.

Банката отчете печалба от 2,4 млрд. долара, или 1,39 долара на акция, за тримесечието до 30 юни спрямо 3,4 млрд. долара, или 1,85 долара на акция, година по-рано.

Анализаторите средно очакваха печалба от 1,53 долара на акция, сочат данни на Refinitv. Акциите на банката поевтиняха с 1,2% в предпазарната търговия, отчитайки спад в цената от почти 23,6% тази година при затварянето на борсата в сряда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още