IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетте инвестиционни стратегии, които може да следваме през 2014 г.

Американските акции най-вероятно ще отбележат добра година, фондовите пазари в Европа и Япония се съживяват, а държателите на облигации трябва да внимават

14:05 | 04.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Десетте инвестиционни стратегии, които може да следваме през 2014 г.

Какво да очакват инвеститорите през следващата година след звездната 2013 за пазарите на акции в САЩ и в други развити държави?

Ако полуизненадващата стъпка на Федералния резерв на САЩ (Фед) да съкрати с 10 млрд. долара обема на паричните стимули за икономиката е все пак някакъв сигнал, то би трябвало да очаквате повече от неочакваното.

„2014 г. ще бъде подобна на 2004 и на 1994, когато американската икономика изненада с високия си ръст“, споделя пред MarketWatch главният икономист на Gluskin Sheff & Associates Дейвид Розенберг. Но можете да избегнете изненадата. Сегашният икономически и пазарен климат, с поглед в миналото, ни предлага надеждна карта за пътя, по който да инвестираме.

Когато приготвяте портфолиото си за 2014 г., имайте предвид следното – американските акции най-вероятно ще отбележат добра година, не отлична; фондовите пазари в Европа и Япония изглежда се съживяват, а държателите на американски облигации може би стоят на тънък лед особено сега, когато Фед реши, че икономиката се нуждае от по-малка подкрепа.

Вижте кои са десетте инвестиционни стратегии за предстоящата година. Къде ще вложите парите си през 2014 г.? Вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още