IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран не променя политиката си към американското правителство

Въпреки постигнатото споразумение по ядрената програма Техеран няма да промени политиката си в региона

09:23 | 18.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Иран не променя политиката си към американското правителство

Споразумението по ядрения въпрос няма да промени политиката на Иран към "арогантното американско правителство", нито подкрепата на Иран за "приятелите" в региона, заяви днес върховният ирански лидер аятолах Али Хаменей, предаде БТА, като се позова на информация от Франс прес.

"Ислямска република Иран няма да спре да подкрепя приятелите си в региона, угнетените народи на Палестина, Йемен, народите и правителствата на Сирия и Ирак, угнетения народ на Бахрейн и бойците на съпротивата в Ливан и Палестина", каза Хаменей.

В началото на седмицата, след дълги преговори, беше постигнато споразумение по отношение на ядрената програма на Иран. Западът дълго време настояваше Техеран да спре работата по нея, защото се опасяваше, че задпрограмата се крият опитите на страната да произведе ядрено оръжие. По тази причина и бяха наложени драконовски санкции срещу ислямската държава.

След като страните се разбраха, сега предстои постепенната отмяна на санкциите, което ще позволи Иран отново да изнася петрол и природен газ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още