IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВВС на Ирак са ударили конвой на лидера на ИДИЛ

Това съобщи военното министерство, но новината все още не е потвърдена от независими източници

16:37 | 11.10.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Иракските военновъздушни сили са ударили конвой на лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади, съобщава ВВС, цитирайки изявление на военното министерство.

Съдбата на лидера на ИДИЛ е неизвестна, се казва още в прессъобщението. Ударът засега обаче не е потвърден от независими източници.

Според изявлението атаката е била извършена в западна провинция Анбар в близост до границата със Сирия.

И преди е имало съобщения, че лидерът на ИДИЛ е убит или сериозно ранен при атаки, но нито от едно тях в последствие не е било потвърдeно.

Военновъздушните сили на Ирак „са бомбардирали конвой на терориста Абу Бакр ал-Багдади докато се е насочвам към Карабла за среща с други командири“, се казва още в изявлението.

„Мястото на срещата също е било подложено на атака и много от лидерите на групата са убити или ранени“, твърди още министерството.

Слухове за смъртта на Багдади се появиха по-рано тази година след съобщения, че той е бил сериозно ранен по време на въздушна атака през март от водената от САЩ коалиция срещу ИДИЛ.

Засега Багдади е разкрил малко информация за себе си или местонахождението si и дори собствениците му бойци обикновено твърдят, че не са го виждали лично.

През октомври 2011 г. САЩ официално го определиха за „терорист“ и предложиха 10 млн. долара награда за информация, която би довела до залавянето или смъртта му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Има и друга възможност. Да го обявят за мъртъв и да го изтеглят от сцената когато си изиграе ролята. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Хич, няма да се учудя ако го очистят евреите /той е служител на Моссад/ или американците преди да са го заловили жив руснаците. Няма друга логика да нападат конвоя му като същевременно бомбят кюрдски позиции за да помагат на организацията му / ИД /срещу кюрдите. Някой да не си помисли, че в Ирак правителството не е под властта на САЩ !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 8 години
Хидрата е многоглава, а балалааху е балакбар....а за простотията лек няма. Язъкъ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още