IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия вдига ограниченията за редовна въздушна връзка с Турция

Turkish Airlines също възобновява превозите на руснаци до Турция от днес

12:51 | 22.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Русия разреши редовните полети на пътнически самолети от и за Турция. Водят се и преговори за възобновяване на чартърните полети, предава БНР.

Анкара е успяла да увери Москва, че приетите мерки за повишаване на сигурността на руските граждани отговарят на предварителните договорки.

Забраната за полетите между Русия и Турция беше въведена на 16 юли след опита за преврат в югоизточната ни съседка.

Днес стана ясно, че Русия през тези дни е успяла да евакуира почти 5 400 свои сънародници с 55 полета от Турция. Според проучване 65 на сто от руските граждани смятат, че заплахата от преврата е преминала, но сега остава рискът от "пренавиването на гайките" в Турция и натиска върху умерената турска интелигенция. 

Междувременно Turkish Airlines възобнови превоза на руснаци до Турция от днес, съобщи авиокомпанията, цитирана от ТАСС и БТА. Авиокомпанията продава самолетни билети в пълен обем за всички полети от всички градове на Русия според утвърденото лятно разписание за 2016 г.

Ростуризъм не отменя препоръките си към руските туристи да не напускат курортните зони в Турция и да проявяват бдителност, каза днес ръководителят на организацията Олег Сафонов, цитиран от ТАСС. Засега не сме отменили препоръките си и според нас те продължават да бъдат актуални, допълни Сафонов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още