IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е 13-та в света в проучване за най-токсичните страни

България задминава дори Китай и е една от двете членки на ЕС сред 15-те най-токсични страни в света

18:01 | 03.02.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

България е на 13-то място в света в класация за най-токсичните страни в света, задминавайки дори Китай, който заема едва 20-та позиция. Това сочи ново проучване на сайта за сравнение на соларни решения The Echo Friendly.

Изготвеното от тях проучване сред 135 страни в света разкрива най-отровните държави и посочва тези, които трябва да положат най-много усилия, за да ограничат вредното влияние върху средата и човешкото здраве.

Проучването е базирано върху данни за енергийното потребление на глава на населението, въглеродните емисии от горивата на глава на населението, замърсяването на въздуха, смъртните случаи в резултат на замърсяването на въздуха и производството на възобновяема енергия.

Именно според тези показатели България е сред „първите“ 15 страни с най-лошо представяне по индикаторите. От страните членки в Европейския съюз само една е преди нас – Люксембург на 12-то място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 1
FNM
преди 7 години
Ако от Инвестора си бяха дали труд да прочетат статията в оригинал на английски щяха да си спестят написаните глупости и съответно излагацията. Както посочва "khao" излиза, че Индия, Китай и т.н. са по-чисти от Канада, Германия и т.н., а Люксембург е най-мръсната страна в света!?! Въпрос е обаче на професионализъм, Виктория и Бойчо...., а не на жълти сензации.Иначе, не че нямаме сериозен проблем със замърсяването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
U.N. Official Admits Global Warming Agenda Is Really About Destroying Capitalismhttp://***.zerohedge.com/news/2017-02-03/un-official-admits-global-warming-agenda-really-about-destroying-capitalism---------------------------------------------------------------------------------чек да го пуснем и тука да видат ората кво каа жената от ООНто, че нема никво "глбално затопляне", целта е да се смени капитализма. Ние НЕМА КАК да сме токсични щото неаме никва индустрия, т.е. ние тряа да сме супер екологично чисти .... :)) Тва, че има мръсотия по улиците и, че не сме почистили е наш проблем, но не е екологичен проблем ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
alphaomega
преди 7 години
Това всеки го знае ама всички си затварят очите (непукизма е голям по тези ширини). В България мръсотията се е пропила навсякъде (дори и в главите на хората)! Големите градове по принцип не стават за живеене. Особено през зимата е ад. Половината население се топли на твърдо гориво. Много от тецовете са на въглища. А поне 90% от колите са стари, без работещи катализатори. Най масовата кола в Бг. е 10 годишен дизел който в повечето случаи бълва азотни окиси 20-30 пъти над нормата. При студено време тези показатели са още по лоши защото дизела не изгаря ефективно и саждите се увеличават.А пък през лятото като изсъхне мръсотията по улиците, вятъра я вдига във въздуха и запрашеността в градовете става като във Сахара. Жилищните квартали, градинките, тротоарите, фасадите на сградите......всичко е посивяло от сажди и прах.Зимата ръсят пътищата със химия, пясък и пепел. А на пролет какво става?Аз не съм видял да се мият улици. Обикновено чакаме дъжда да измие....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 2
khao
преди 7 години
индия, пакистан и бангладеш по чисти от Канада, Германия и Сащ, финладния и норвегия :) ... и тук някъде се забелязва че това е проучване на сайта за сравнение на соларни решения ... супер обективно ще да е :):):) Поредното несериозно отношение на сайта към читателите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
KPetkov
преди 7 години
Не че не вярвам, ама ми е интересно как разбират, че основната причина е мръсният въздух?"Туркменистан например отчита 108 смъртни случая на 100 хил. души всяка година."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
vankata89
преди 7 години
Тези да вземат да се гръмнат. То щото в Пекин може да видиш слънцето от смог хайде моля ви се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още