IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестите във Венецуела продължават

Николас Мадуро обвини опозицията в опит за преврат с помощта на САЩ

10:51 | 09.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Опозицията във Венецуела отказа да присъства на среща с президента Николас Мадуро, на която трябваше да се обсъди работата на учредителното събрание на страната, съобщава Българска национална телевизия (БНТ).

Вместо това опозиционерите се включиха в поредния протест по улиците на столицата Каракас. Отново се стигна до сблъсъци с полицията, а силите на реда са използвали сълзотворен газ, за да спрат демонстрацията.

Учредителното събрание, основано от Мадуро, започна работа в понеделник и има правомощията да промени конституцията на страната. Представителите на опозицията обявиха, че президентът използва събранието, за да се задържи на власт и поискаха да бъдат организирани избори.

От своя страна Мадуро обвини опозицията в опит за преврат с помощта на САЩ.

От началото на април най-малко 38 души загинаха, а стотици други бяха ранени при продължителните демонстрации в южноамериканската страна. Близо 600 души са арестувани.

Припомняме, че преди седмица Мадуро разпореди увеличаване на заплатите и безвъзмездно раздаване на жилища в опит да парира протестното движение, което призовава за отстраняването му от власт. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още