IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на Еврохолд

Комисията е одобрила коригирано търгово предложение от Блясък ЕООД към акционерите на Велграф Асет Мениджмънт АД и е издала лиценз на инвестиционен посредник Аларик Секюритис ООД

17:10 | 24.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на Еврохолд

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за публично предлагане на емисия акции, която ще бъде издадена от Еврохолд България АД в резултат от увеличение капитала на дружеството, съобщиха от комисията.

Емисията е в размер на 62 497 636 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с право на дивидент или ликвидационен дял, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка. КФН вписва посочената емисия акции в своя регистър.

Комисията е одобрила коригирано търгово предложение от Блясък ЕООД за закупуване на акции на Велграф Асет Мениджмънт АД от останалите акционери на дружеството на цена от 2,30 лв. за брой.

КФН е издала лиценз на Аларик Секюритис ООД (в процес на учредяване) за извършване на дейност като инвестиционен посредник в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство.

Инвестиционният посредник ще може да извършва предвидените в чл. 5, ал. 2, т. 1 и 5 от ЗПФИ инвестиционни услуги и дейности и допълнителните услуги по чл. 5, ал.3, т. 3 и 5 от ЗПФИ без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка.

Аларик Секюритис е с капитал в размер 100 хил. лв., с което дружеството отговаря на законовото изискване на чл. 8, ал. 2 от ЗПФИ относно минималния размер на основния капитал на инвестиционен посредник, който не държи пари и финансови инструменти на клиенти.

Учредители на инвестиционният посредник са физическите лица Антон Панайотов с 20% и Магдалина Александрова с 80% от капитала на дружеството. Управители на дружеството са Андон Панайотов и Радослав Иванов.

Регулаторът е одобрил замяна на Кредито Консулт ЕООД с Крам Комплекс Груп ЕАД като обслужващо дружество по отношение на счетоводното обслужване на Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ.

Надзорният орган е издал на ЗД Бул Инс АД допълнителен лиценз за два нови видове застраховки – застраховка „Летателни апарати” и застраховка „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на летателни апарати”.

Комисията е приела Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционните посредници, свързана с Директива 2010/76/ЕС.

Основните изменения са свързани с въвеждането на изисквания относно възнагражденията на следните категории персонал на инвестиционните посредници: висшия ръководен персонал; служители, чиято дейност е свързана с поемане на рискове; служители, изпълняващи контролни функции.

В тази връзка инвестиционните посредници трябва да разработят и прилагат политики за възнагражденията на посочените категории персонал. В тях трябва да са разписани начините, по които се определят тези възнаграждения.

Въведени са и задължения за инвестиционните посредници за разкриване на информация относно приетата политика за възнагражденията. Наредбата ще бъде обнародвана в Държавен вестник.
 

Свързани компании:

Велграф Асет Мениджмънт АД(VAM)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още