IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИБ АДСИЦ удвоява печалбата си, Фонд имоти и ФеърПлей Пропъртис на загуба

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ отчита увеличение на получените аванси

17:10 | 29.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
ФНИБ АДСИЦ удвоява печалбата си, Фонд имоти и ФеърПлей Пропъртис на загуба

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ) отчита 101% ръст на реализираната печалба на годишна база до 932 хил. лв. за първото тримесечие на 2010 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Увеличената печалба е въпреки спада в приходите от продажби със 163 хил. лв. до 1,6 млн. лв. за първото тримесечие на 2011 г. и се дължи на намалените разходи по икономически елементи с 329 хил. лв.

В допълнение, нетният ефект от финансовите приходи и разходи е само минус 74 хил. лв. през първото тримесечие на 2011 г., спрямо минус 377 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година. Основната причина за подобрението е липсата на отрицателни разлики от операции с финансови активи и инструменти през първото тримесечие на 2011 г. (спрямо за 116 хил. лв. преди година) и наличието на положителни разлики за 230 хил. лв. през тази година.

Основен актив на дружеството е Камбаните Бизнес Център на Околовръстен път в София, както и парцелите под магазините Мосю Бриколаж в София на бул. "Цариградско шосе" и във Варна. Приходи носят и отдадени под наем земеделски земи.

Дружеството е провизирало и 2,394 млн. лв. за разпределяне на дивидент за 2010 г.

Фонд имоти АДСИЦ

Отчетът на Фонд имоти АДСИЦ, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg, показва загуба от 423 хил. лв. за първото тримесечие на 2011 г., спрямо загуба за 735 хил. лв. година по-рано. Основната причина за подобрението е намалените разходи за външни услуги с 552 хил. лв. до 32 хил. лв., представляващо основно неначисляването на разходи за обслужващо дружество.

Начислени са разходи за лихви за 243 хил. лв. през първото тримесечие на 2011 г. спрямо за 20 хил. лв. през същия период на миналата година.

В отчета за паричните потоци няма постъпления от заеми, но в балансът на дружеството текущите задължения към банки и небанкови финансови институции се увеличават с 280 хил. лв., което увеличение вероятно е капитализирани лихви.

Основни активи на дружеството са бизнес сгради на ул. "Раковски" и бул. "Цариградско шосе" в София, както и проект за ваканционен комплекс в Боровец. За сградата на ул. "Раковски" дружеството преговаря с представителството на Европейската комисия в България.

ФеърПлей пропъртис АДСИЦ

Отчетът на Феърплей пропъртис АДСИЦ (ФПП), публикуван чрез БФБ-София, показва загуба от 174 хил. лв. за първото тримесечие на 2011 г., спрямо печалба от 102 хил. лв. за същия период на миналата година. Приходите от продажба на апартаменти намаляват с 56% до 2,2 млн. лв., а тези от наеми и експлоатация на инвестиционни имоти се увеличават с 51% до 1,14 млн. лв.

Като продажби се отчитат апартаментите, прехвърлени с нотариален акт, като такива за първото тримесечие на 2011 г. са 13, спрямо 27 през същият период на 2010 г.

По време на общото събрание на АДСИЦ-а, проведено на 27 април 2011 г., изпълнителният директор Маню Моравенов обяви, че резултатите през първото тримесечие на 2010 г. са се влошили. На събранието дружеството разпредели 112 хил. лв. за дивидент за 2010 г.

От началото на годината до датата на общото събрание ФеърПлей Пропъртис е сключило над 20 предварителни договора за продажба на апартаменти в комплекса Санта Марина край Созопол, 6 договора за продажба на апартаменти в Банско и 2 в Черноморец.  Според отчета към 31 март са сключени предварителни договори за 12 апартамента в Санта Марина и 5 в Банко.

През 2011 г. са планирани инвестиции за 10 млн. лв. в Санта Марина, включително старт на четвърти етап от комплекса.

Отчетът към 31 март 2011 г. показва ръст на получените аванси с 896 хил. лв. за първото тримесечие до 14,64 млн. лв., както и ръст на запасите от готови апартаменти и апартаменти в етап на строителство с 599 хил. лв. до 60,6 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ поскъпват със 111% до 0,75 лв. за брой и 45,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Акциите на Фонд имоти АДСИЦ поевтиняват с 56% на годишна база до 15 ст. за акция и 3,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Книжата на Феърплей пропъртис АДСИЦ поевтиняват със 17% за последните 12 месеца до 30,8 ст. за брой и 17 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и "Феърплей пропъртис"АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още