IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малко посредници проявиха интерес към приватизацията на ЧЕЗ и ЕВН

10 посредника са закупили документация в конкурса за ЧЕЗ и 9 за ЕВН, докато към продажбата на Е.ОН интерес беше проявен от 14 компании

10:25 | 03.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
По-малко посредници проявиха интерес към приватизацията на ЧЕЗ и ЕВН

10 фирми са закупили документация за участие в конкурса за инвестиционен посредник за продажбата на 33% от капитала на “ЧЕЗ Разпределение България” АД, София и 33% от капитала на “ЧЕЗ Електро България” АД, София.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви, че до изтичането на крайния срок конкурсна документация са закупили:

“Булброкърс” ЕАД;
“Капман” АД;
“Първа финансова брокерска къща” ООД;
“Обединена българска банка” АД;
“Райфайзенбанк (България)” ЕАД;
“Бенч Марк Финанс” АД;
“Централна кооперативна банка” АД;
“Елана Трейдинг” АД;
“Юг Маркет” АД;
“Уникредит Булбанк” АД.

Същите фирми без “Бенч Марк Финанс” АД са закупили документация за участие в конкурса за инвестиционен посредник за продажбата на 33% от капитала на “ЕВН България Електроразпределение” АД, Пловдив и 33% от капитала на “ЕВН България Електроснабдяване” АД, Пловдив.

До 14 часа на 16 юни 2011 кандидатите, участващи в конкурсите за инвестиционни посредници, ще могат да подават оферти, уточняват от АПСК.

В края на май 9 посредника подадоха оферти за участие в конкурса за избор на инвестиционен посредник за борсовата продажба на 33% от Е. ОН България Продажби АД и 33% от Е.ОН България Мрежи АД, след като документация бяха закупили 14 компании.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още