IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Ууд отчете 13% ръст на продажбите, но е на загуба през третото тримесечие

Дружеството очаква увеличението на клиентите на вътрешния пазар да се отрази положително във финансовия резултат през последното тримесечие на годината

12:49 | 10.11.11 г.
Алфа Ууд отчете 13% ръст на продажбите, но е на загуба през третото тримесечие

Алфа Ууд България АД отчита 19% ръст на годишна база на продажбите си до 7,6 млн. лв. за деветмесечието на 2011 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София. Само за третото тримесечие на годината продажбите са за 2,5 млн. лв., като ръстът е с 13% на годишна база.

Загубата намалява с 85% на годишна база до 127 хил. лв. за деветте месеца на тази година. Тя е формирана през третото тримесечие на годината, когато възлиза на 131 хил. лв. (с 49% по-малко от същият период на миналата година). Загубата се формира от разходите за лихви, които са за 386 хил. лв. 

През третото тримесечие клиентите на вътрешния пазар се увеличиха, което ще се отрази положително във финансовия резултат през четвъртото тримесечие на 2011 г., съобщава дървообработващото дружество, базирано в гр. Долни Чифлик.

Срещу Алфа Ууд България е заведено търговско дело от фирма Мазел Мазуркевич за сумата от 170 хил. лв. Делото е на втора съдебна инстанция. Дружеството е обжалвало ревизионен акт на Националната агенция по приходите в общ размер на 113 хил. лв., като делото се води на първа инстанция.

Основни акционери в компанията са Enderby Services с дял от 36%, Alfa Wood A.E.B.E с 33,1% и Fontegusta Limited с дял от 15,5%. Собственият капитал е 13,5 млн. лв., дългосрочните пасиви са за 10,4 млн. лв., а текущите - за 5,4 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на Алфа Ууд България поевтиняват с 52% до 2,40 лв. за акция и 1,5 млн. лв. пазарна капитализация. 

Свързани компании:

Алфа Ууд България АД(AL1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още