IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ спря търговията с 6 дружества заради неплатени такси, сред които Елма

Търговията с книжата на Верея-тур, Доминант финанс, Елма, Мен инвестмънт груп, Честърфийлд и Юрокапитал Битекс ще бъде възстановена след заплащане на дължимите такси

14:47 | 17.11.11 г. 1
БФБ спря търговията с 6 дружества заради неплатени такси, сред които Елма

БФБ-София спря търговията с 6 дружества, тъй като не са платили таксите си, съобщиха от пазарния оператор. Мярката е на база чл. 65, ал. 1, т. 6 от част IV на Правилата за търговия от Правилника за дейността на БФБ-София.

До заплащане на таксите, няма да се търгуват Верея-тур АД-Стара Загора, Доминант финанс АД, Елма АД-Троян, Мен инвестмънт груп АД, Честърфийлд АД и Юрокапитал Битекс АД.

За поддържане на регистрацията на емисии на Неофициален пазар на акции, където са въпросните емисии, годишната такса е между 1 000 и 3 000 лв., а тъй като посоечените дружества са с ниска пазарна капитализация, вероятно стойността на таксата е близка до минимума.

Това не е първият случай, когато БФБ-София спира търговията с дадена емисия поради неплатени такси. На 8 декември 2010 г. БФБ-София заплаши, че от 1 януари 2011 г. ще спре търговията с 65 емисии, ако не бъдат платени таксите за поддържане на регистрацията им. Оказа се, че впоследствие таксите са платени за 11 емисии, сред които беше и тази на Химко АД.

Тогава от БФБ-София не уточниха за Investor.bg, кой е платил таксите на всяко от тези дружества. Това е важен въпрос, като е добре да се знае дали регистрационната такса на Химко например е платена от някой спекулант или от самото дружество.

Фактът, че Химко се търгува на БФБ-София може да заблуди някого, че дружеството е платило таксата си, съответно се интересува от БФБ-София и публичния си статут, или има пари да плаща задълженията си.

Според слуховете именно спекулантите са платили таксите за търговия с акциите на дружеството, за да може все пак да се извършва някаква търговия с книжата, които вече са закупили.

Свързани компании:

Мен инвестмънт груп АД(4F4)

Верея-тур АД(VERY)

Честърфийлд АД(5CJ)

Елма АД(56E)

Доминант финанс АД(4DF)

Юрокапитал Битекс АД(5EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
бг бит пазар.....без думи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още