IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължиха с 15 години нефтена концесия на Проучване и добив на нефт и газ АД

С решението срокът на концесията за находище "Бърдарски геран" край Плевен се удължава при досегашните условия

15:06 | 11.01.12 г. 1
Удължиха с 15 години нефтена концесия на Проучване и добив на нефт и газ АД

Правителството даде съгласие за сключване на допълнително споразумение към концесионния договор за добив на суров нефт от находище "Бърдарски геран", област Плевен, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

Договорът е сключен между Министерския съвет и "Проучване и добив на нефт и газ" АД, гр. Плевен, през 2003 г. С решението срокът на концесията се удължава с 15 години, считано от 13 август 2011 г., при досегашните условия по договора.

Проучване и добив на нефт и газ АД е част от икономическата група на Химимпорт АД, като акциите му се търгуват на БФБ-София. За деветмесечието на 2011 г. приходите му от продажба на продукция са за 16 млн. лв., като се увеличават с 5% на годишна база. Общите му продажби са за 25 млн. лв. при ръст от 32% на годишна база.

Печалбата му за деветмесечието на 2011 г. е 10,3 млн. лв., като 8,7 млн. лв. са реализирани от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти, както и от промяна на валутни курсове.

Днес Правителството даде и две други разрешения за проучване на подземни богатства. "Нови кариери" ООД ще проучва възможностите за добив на строителни материали в площта "Пенкиното кайначе" (0,94 кв. км), разположена на територията на община Враца. Срокът на разрешението е една година и за този период дружеството ще инвестира минимум 55 705 лева. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договора е за над 5 500 лв.

За срок от 18 месеца "Пърпъл" ЕООД получи разрешение да проучва скалноооблицовъчни материали в площта "Караагач". Теренът е с размер 0,09 кв. км и е разположен в землището на с. Покрован, община Ивайловград. Дружеството ще вложи поне 15 хил. лв. в проучвателни дейности и още 2 000 лв. в екодейности.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
THE TRADER
преди 12 години
Интересно колко е размера на концесионната вноска, платена досега от ПДНГ на държавата и колко ще е за в бъдеще, според анекса?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още