IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ се съгласи да не вдига наемите на наемателите си

Търговците от центъра в Стара Загора обаче ще загубят правото да прекратяват договорите си с предизвестие

10:57 | 20.01.12 г.
И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ се съгласи да не вдига наемите на наемателите си

"Във връзка с продължаващата икономическата криза И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ се съгласи да не увеличава минималните наеми до края на част от договорите за наем за търговския си център в гр. Стара Загора, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg

Увеличението е било заложено в договорите. Запазва се формулата, според която по същите договори АДСИЦ-ът би получил допълнителни приходи от наем при възстановяване на продажбите на наемателите.

И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ очаква да получавава приходи от наем от търговския център в гр. Стара Загора за следващите години в размер на не по-малко от получените приходи от наем през 2011 г., като запазва правото си да прекрати всеки от предоговорените договори едностранно и без неустойки с тримесечно предизвестие. Наемателите по същите договори губят правото си да ги прекратят с предизвестие и след заплащане на неустойка.

Проектът Загора представлява парцел с площ от 48 144 кв.м. заедно с построените в него сгради. Намира се в Стара Загора, с административен адрес ул. Патриарх Евтимий 50. Сред наемателите са АИКО и Mobbo.

Продажбата на проекта в Стара Загора се провали
през 2011 г. Имаше уговорка за 11 млн. евро без ДДС, но по искане на купувача бе подписан анекс за прекратяване на предварителния договор.

За последните 12 месеца акциите на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ поевтиняват с 33% до 4,20 лв. за акция и 8,8 млн. лв. пазарна капитализация.

Съветът на директорите на И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ е свикал общо събрание на акционерите на 23 януари 2011 г., на което ще се гласува за издаване на сконтови облигации в размер между 9 и 9,6 млн. евро.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ(ERG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още