IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - И Ар Джи Капитал-1 АДСИЦ

Дружеството ще разпредели значителен дивидент, а акционерите му ще гласуват и за ликвидация

12:57 | 21.01.12 г. 5
Акция на седмицата - И Ар Джи Капитал-1 АДСИЦ

Книжата на И Ар Джи Капитал - 1 АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издадение на рубриката "Акция на седмицата".

Причината е, че Съветът на директорите свика общо събрание на акционерите, на което като дивидент ще бъде гласувано разпределението на 11 млн. лв. Ще бъде гласувано и за ликвидация на дружеството, при която акционерите ще получат още около 4,5 млн. лв.

Активите на И Ар Джи Капитал - 1 АДСИЦ включват парични средства за 15,2 млн. лв. и вземания за 460 хил. лв. към 31 декември 2011 г.

В ситуация, когато оборотът с акции на пода на БФБ-София е слаб, въпреки че SOFIX е близо до дългогодишното дъно от 257 пункта, ликвидацията е начин за осигуряване на ликвидност и адекватна оценка за вложенията на акционерите.

Събранието на акционерите е насрочено за 16 февруари 2012 г., а ликвидацията трябва да приключи до 31 декември 2012 г.

Същият е срокът за ликвидация и на И Ар Джи Капитал - 2 АДСИЦ, като общото събрание е насрочено за 17 февруари 2012 г.

Активите на И Ар Джи Капитал - 2 АДСИЦ са съставени от парични средства за 17,1 млн. лв. и текущи вземания за 609 хил. лв., показва одитираният отчет към 31 декември 2011 г.

Дружеството предлага за дивидент да бъдат разпределени 11,7 млн. лв., което е над 99% от печалбата за 2011 г. За ликвидационен дял ще остане собствен капитал в размер на 6 млн. лв.

И Ар Джи Капитал 1 и 2 успяха да продадат притежаваните имоти през 2011 г. Това не се случи при И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ, където се провали продажбата на проекта в Стара Загора за 11 млн. евро.

През седмицата И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ обяви, че се е съгласило да не вдига наемите на част от наемателите си в проекта в Стара Загора.

През седмицата имаше сделки с акциите на И Ар Джи Капитал - 2 АДСИЦ при цена от 4,50 лв. за брой и на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ при цена от 4,20 лв. за акция.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ Облигации(5ERA)

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ(ERG)

И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ /в ликвидация/(6ER)

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Зайо Байо
преди 12 години
Като бивш акционер, би трябвало да си запознат с мениджмънта им и да им имаш по-голямо доверие. Предполагам си имал твърде малко акции за да успееш да излезеш на тази цена. Не си спомням да са минавали някакви големи обеми на тази цена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
По закон ще разпределят 90% от печалбата. Това са 2/3 от собствения им капитал. Приемите, че се са се изтъргували 2/3 от капитала. С ликвидацията ще станат 3/3 ако тя се осъществи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
vale1
преди 12 години
Реално за сега няма нищо. Може да стане факт след решението на ОСА,а парите може да се получат реално през май(дивидента) и декември(ликвидационния дял).Аз лично продадох моите дялове миналата пролет на около 4,40 и не съжалявам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
Реално има не просто 1 сделка. Реално е изтъргувано цялото дружество (чрез ликвидацията). Посочете ми друга компания, чийто капитал е изтъргуван реално на 100%. Е няма такава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
vale1
преди 12 години
Странен избор на акция без нито 1 официална сделка за тази година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още