IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на ФеърПлей Аграрен Фонд с 36% ръст през 2011 г.

Консолидираните приходи от дейността на фонда през миналата година се увеличават с 42% до 15,1 млн. лв.

11:31 | 29.02.12 г.
Консолидираната печалба на ФеърПлей Аграрен Фонд с 36% ръст през 2011 г.

Консолидираната печалба на ФеърПлей Аграрен Фонд АД се увеличава с 36% на годишна база до 1,4 млн. лв. за 2011 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София, където се търгуват облигации на компанията.

Консолидираните приходи от дейността се увеличават с 42% на годишна база до 15,1 млн. лв. за 2011 г. От тях 2,1 млн. лв. са приходи от финансирания от правителстовто, като тук увеличението е с 5% на годишна база. В приходите от финансирания се включват получените субсидии.

Продажбите включват и приходи от продажба на земеделска земя в размер на 1,36 млн. лв. ФеърПлей Аграрен Фонд АД е продал 5 442 дка земеделска земя при цена от 250 лв. на дка.

Продадени са земи с много лошо качество от категория 7,8 и 9-та, земята е била доста разпокъсна, като договорът е от март 2011 г. Всичко е продадено на един купувач, уточниха от дружеството за Investor.bg.

Основните фактори, оказващи влияние върху дейността на дружеството са сезонният характер на приходите на дружеството, тъй като те се реализират слез завършване на стопанската година за земеделските производители. Също така влиение оказва неустойчивостта на цените на продукцията в растениевъдството.

Положително на дружеството се отразява нарастването на призводителността в млекопроизводителното и растениевъдното му направление.

Консолидираният доклад за деветмесечието показа, че дружеството разполага с 59 249 дка земеделска земя към 30 септември 2011 г. Земите са съсредоточени в района на Видин, Враца и Монтана.

На 31 октомври 2011 г. дъщерното на ФеърПлей Аграрен Фонд АД Екоплант Продукт ЕООД е получило субсидия от 1,056 млн. лв. по договор с ДФ Земеделие. Помощта е по мярка 121 от ПРСР и е за закупуване на селскостопанска техника. Проектът вече е реализиран, като е закупена техника за над 2 млн. лв.

На БФБ-София се търгуват облигации на ФеърПлей Аграрен Фонд АД, а още през 2008 г. КФН потвърди проспект за публично предлагане на акции от дружеството, но до самото предлагане така и не се стигна поради настъпилата финансова криза. Основен акционер във фонда е ФеърПлей Интернешънъл АД.

Свързани компании:

ФеърПлей Аграрен Фонд АД- облигации(0FAA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още