IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юрий Гагарин АД се отказа от договора за 6 млн. евро за унгарски имот

Причината е в промените в бизнес средата, които налагат преосмисляне на инвестиционната стратегия

12:44 | 24.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Юрий Гагарин АД се отказа от договора за 6 млн. евро за унгарски имот

Съветът на директорите на Юрий Гагарин АД е решил да развали по взаимно съгласие договора, с които дружеството трябваше да купи 100% от унгарското Филстайл-Хунгари, с основен актив недвижими имоти, се казва в съобщение разпространено чрез БФБ-София.

В тази връзка Юрий Гагарин АД ще погаси предсрочно инвестиционния кредит в размер на 6 млн. евро., по сключения с Първа инвестиционна банка договор за кредитиране на покупката. Ще бъде заличена и договорната ипотека върху недвижимите имоти на пловдивската печатница.

Решението за отказа от инвестицията за закупуване на унгарското дружество е обосновано от промените в бизнес средата, които налагат преосмисляне на инвестиционната политика и осъществяване на такава стратегия, която да позволи устойчиво развитие на пловдивското дружество.

Юрий Гагарин АД отчете 36% спад в продажбите на заготовки за цигари (филтри и гилзи) до 1,12 млн. лв. през юли 2012 г., спрямо 1,74 млн. лв. през юни 2012 г.  На 5 юли дружеството спря производството на такива продукти, след като закон наложи забрана.

Акциите на Юрий Гагарин АД поевтиняват с 31% на годишна база до 25,5 лв. за брой и 25,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още