IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларпро холдинг с 241% ръст на продажбите до 87 млн. лв.

Увеличават се приходите от услуги, вероятно с ударното инсталиране на фотоволтаични централи преди 1 юли 2012 г.

16:20 | 29.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Соларпро холдинг с 241% ръст на продажбите до 87 млн. лв.

Соларпро холдинг АД отчита 241% ръст на годишна база на консолидираните продажби до 87 млн. лв. за първото полугодие на 2012 г., показва отчетът на дружество, публикуван чрез БФБ-София.

Увеличават се приходите от услуги, които са за 82 млн. лв. за полугодието, вероятно с ударното инсталиране на фотоволтаични централи преди 1 юли 2012 г., което е основна дейност на холдинга.

Съответно компанията отчита 1,6 млн. лв. консолидирана печалба за второто тримесечие на 2012 г. и така стопява загубата от 805 хил. лв. за първото тримесечие и излиза на печалба от 807 хил. лв. за полугодието.

На 4 май 2012 г. с публикуването на консолидирания годишен отчет за 2011 г., дружеството обяви, че ще преструктурира производствената си дейност у нас, тоест ще пристъпи към асемблиране на вносни панели, а друго производствено направление ще бъде производството на панели и системи за вграждане във фасади и на покриви.

На практика се спира производството на тънкослойно фотоволтаични панели в гр. Силистра, тъй като заради промените в закона за ВЕИ и обявените от ДКЕВР изкупни цени за елетричество от фотоволтаици, се очаква преориентиране на инвеститорсия интерес от големи към предимно малки проекти.

Тънкослойните фотоволтаични панели са по-подходящи за големи фотоволтаични паркове, затова Соларпро се ориентира към кристалните панели, които са подходящи и за двата типа фотоволтаични централи (малки и големи). Тези кристални панели са с бранда на Соларпро, и са сертифицирани от TUV в Германия, като са произведени в Китай.

Акциите на Соларпро холдинг АД поскъпват със 17% за последните 12 месеца до 0,54 лв. за брой и 25 млн. лв. пазарна капитализация. Основен акционер е Алфа финанс холдинг АД.

Свързани компании:

Соларпро холдинг АД(0S8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още