IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПСК не спря акциите на Химимпорт от 30-ти ЦПТ

Агенцията ще окомплектова жалбата на Фиделити Асет Мениджмънт ЕООД и ще я представи в съда

16:42 | 29.01.13 г.
АПСК не спря акциите на Химимпорт от 30-ти ЦПТ

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не спря от продажба акциите от Химимпорт АД, който ще се предложат на 30-ти Централизиран публичен търг (ЦПТ) утре. Общият брой на книжата е 704 276, а началната цена е 1,268 лв./бр.

АПСК информира, че е постъпила жалба от Фиделити Асет Мениджмънт ЕООД срещу решението на агенцията за предлагане не въпросните акции. Те са собственост на Консолид Комерс ЕАД, срещу което Фиделити Асет Мениджмънт има претенции.

„С цел защита на законните ни интереси, поискахме от съда да постанови спиране на всякакви разпоредителни действия с тези акции, до окончателното решаване на спора", се казва в писмо на Фиделити Асет Мениджмънт ЕООД.

„В срок от 3 дни агенцията ще окомплектова жалбата на Фиделити Асет Мениджмънт ЕООД и ще я представи в съда“, е отговорът на АПСК.

На започващият утре 30-ти ЦПТ, ще бъдат предложени пакети от няколко дружества, които са собственост на държавни компании.

Освен акциите в Химимпорт АД, притежание на държавната Консолид Комерс ЕАД, АПСК ще предложи и дялове от БДЖ Трансимпекс АД (собственост на Холдинг БДЖ ЕАД), от Свободна зона – Свиленград ЕАД (собственост на Национална компания индустриални зони АД) и от Частно АД Зографски АД (собственост на Държавна консолидационна компания ЕАД).

Възложител на търга е АПСК и само агенцията може да спре продажбата на някой от пакетите. Съответно агенцията трябва да осигури книжата обект на продажбата.

Чисто хипотетично, ако утре се продадат 704 276 акции на Химимпорт АД и се окаже, че Консолид Комерс АД не може да ги продаде (включително след определение на съда), може би ще се наложи АПСК да ги купува на свободния пазар, за да ги даде на инвеститорите (купувачи в търга).

Според Търговския регистър представляващият дружеството Методи Алипиев е лишен от разпоредителна власт, като дружеството е лишено от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още