IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на София Комерс не формираха кворум

Общото събрание ще се проведе отново на 30 януари, след като вчера са били представени собствениците на 31,48% от издадените облигации

09:28 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Облигационерите на София Комерс не формираха кворум

Общото събрание на облигационерите на София Комерс Заложни Къщи АД е било отложено поради липса на кворум, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Събранието бе насрочено за вчера (16 януари 2014 г.) и ще се проведе отново на 30 януари 2014 г. при условията на спадащ квроум. Вчера са се явили представители на 31,48% от издадените конвертируеми облигации.

Имало е пълномощник, който е представлявал 24,77% от облигациите. На събранието трябваше да се направи избор на представител или представители на облигационерите и да се определи/определят техните възнаграждения.

В Търговския регистър няма публикуван списък на лицата, записали облигации.

София Комерс – Заложни Къщи АД привлече 1,5 млн. евро. чрез издаването на конвертируеми облигации. Общо записани и платени са 15 058 облигации, всяка с емисионна стойност от 100 евро.

Конверсионното съотношение на издадените облигации ще е 24 акции за една облигация. Конверсионната цена е 8,145 лв./акция. Срокът на книжата е 36 месеца (3 години), а лихвата - 12% годишно.

Дружеството има издадени 400 хил. бр. привилегировани акции с 0,75 лв. годишен дивидент и 2 млн. бр. обикновени акции.

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още