IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦСКА ще връща парите от IPO-то от 2 юни

Няма краен срок за възстановяване на паричните средства, те ще се съхраняват при посредниците до получаването им

16:59 | 26.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЦСКА ще връща парите от IPO-то от 2 юни

ПФК ЦСКА АД уведомява, че Централен депозитар АД ще изготви и изпрати списъци към всички инвестиционни посредници, чрез които има закупени акции от временната емисия, с данни за клиентите, които са ги закупили и сумите, които трябва да им бъдат възстановени.  

Всички акционери от временната емисия на ЦСКА ще получат обратно стойността на закупените от тях акции от инвестиционните посредници, чрез които са ги придобили, след представяне на документ за самоличност и в съответствие с вътрешните правила и процедури на всеки инвестиционен посредник.

Началният срок за изплащане на сумите е 02.06.2014 г. Това означава, че до тази дата сумите на клиентите на посредниците ще трябва да са преведени в сметките на брокерите, за да може те да започнат да връщат пари към акционерите, пише БТА. 

Няма краен срок за възстановяване на паричните средства – в случай на неполучаване, те се съхраняват в клиентска сметка при посредника и няма давностен срок за получаването им.

Инвестиционният посредник Елана Трейдинг, през който преминаха повечето сделки за акции на ЦСКА, ще уведоми клиентите си за начална дата на изплащане според наличността в сметката на посредника. От посредника посочват, че участниците в първичното публично предлагане на ЦСКА, които са купували акции чрез него, няма да плащат такси при получаване на парите в брой в офиса или чрез банков трансфер при подадено по мейл нареждане за прехвърляне на средства. Фирмата също така няма да начислява такса за съхранение на средствата по временната емисия.
 

Свързани компании:

Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София(PFC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още