IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената в търговото предложение за Велде бе вдигната до 28,42 лв. за акция

Предстои КФН да се произнесе по предложенито на Велде Австрия към останалите акционери

11:06 | 30.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената в търговото предложение за Велде бе вдигната до 28,42 лв. за акция

Велде ГмбХ, Австрия е внесло коригирано търгово предложение към останалите акционери на Велде България АД (бивше Лесопласт) при цена от 28,42 лв. за акция, показва уведомление на СД на дружеството, публикувано чрез БФБ. Последната сделка на БФБ с Велде България е от 14 май при 23,80 лв. за акция.

Обект на търговото предложение са 20 443 акции, представляващи 5,05% от капитала на Велде България. Срокът за приемане на предложението е 28 дни от деня, следващ публикуването му в два централни ежедневника. Инвестиционният посредник, упълномощен от търговия предложител е Дилингова Финансова Компания АД

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Предстои Комисията за финансов надзор да се произнесе по предложенито. В средата на май КФН издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от Велде Австрия към акционерите на Велде България.

На 19 март Комисията издаде окончателна забрана за публикуване на предишното търгово предложение на Велде Австрия. В края на миналата година Велде ГмбХ отправи търгово предложение при цена от 23,97 лв. на акция.

Велде излезе на печалба за първото тримесечиеДружеството е увеличило обема на производство на шперплат и запазило нивото на производство на фазерни плочи.

Акциите на Велде поскъпват с 3,5% от началото на годината и с 38% за последните 12 месеца до 23,80 лв. за брой и пазарна капитализация в размер на 9,63 млн. лв.

Свързани компании:

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още