IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина на търговото за Проучване и добив на нефт и газ

Регулаторът е издал и разрешение за доброволно прекратяване на Интерамерикан България ЗЕАД

09:24 | 06.06.14 г.
КФН даде зелена светлина на търговото за Проучване и добив на нефт и газ

Комисията за финансов надзор е взела решение да не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от Химимпорт АД за закупуване на акции на „Проучване и добив на нефт и газ” АД от останалите акционери на дружеството. Решението е взето на заседание от 5 юни 2014 г.

В съобщението от КФН търговата цена не се съобщава, но по последни информации, тя е 10,37 лв. за акция от капитала на Проучване и добив на нефт и газ АД. Първоначално на акционерите бяха предложени по 10,2 лв. на акция.

Неконсолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ за първото тримесечие спадна с 21% на годишна база до 3,830 млн. лв., докато приходите от продажби се покачиха с 1,8% до 8,348 млн. лв.

Дружеството притежава 65% от Голф Шабла АД (оценени балансово на 6,619 млн. лв.), както и по 100% от Българска петролна рафинерия ЕООД (оценени на 1,082 млн. лв.) и Химойл БГ ЕООД (оценени на 495 хил. лв.).

Регулаторът издава и разрешение за доброволно прекратяване на Интерамерикан България ЗЕАД и отнема лиценза на дружеството за извършване на дейност по застраховане.

КФН ще изпрати уведомления до компетентните органи на държавите членки на ЕС: Германия, Австрия, Италия, Испания, Полша, Чехия, Словения, Румъния, Гърция, Малта, Кипър, за намерението на застрахователен брокер „Средец- Застрахователен Брокер” ООД да извършва дейност по застрахователно посредничество при условията на свобода на предоставяне на услуги на съответните територии на посочените държави членки на ЕС.
 

Свързани компании:

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още