IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде окончателна забрана върху търговото предложение за Велде

Регулаторът е октрил непълноти и несъответствия в проспекта за публично предлагане на акции от Спиди

11:41 | 24.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН издаде окончателна забрана върху търговото предложение за Велде

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е издала окончателна забрана за публикуване на предложението на Велде ГмбХ, Австрия за закупуване на акциите на останалите акционери във Велде България АД, гр. Троян. Обект на търговото предложение бяха 20 443 акции, представляващи 5,05% от капитала на Велде България.

В края на май Велде ГмбХ внесе коригирано търгово предложение към останалите акционери на Велде България АД (бивше Лесопласт) 

Свързани компании:

 при цена от 28,42 лв. за акция, след като в средата на миналия месец КФН издаде временна забрана върху последното предложение на австрийската компания.

На 19 март Комисията издаде окончателна забрана за публикуване на предишното търгово предложение на Велде Австрия. В края на миналата година Велде ГмбХ отправи търгово предложение при цена от 23,97 лв. на акция. 

Акциите на Велде България се повишават с 2% днес до 25,01 лв. за брой. 
Велде излезе на печалба за първото тримесечиеДружеството е увеличило обема на производство на шперплат и запазило нивото на производство на фазерни плочи.

На своето заседание надзорният орган е взел решение да се изпрати писмо за отстраняване на непълноти и несъответствия в проспекта за публично предлагане на акции, издадени от Спиди АД

Свързани компании:

.

Регулаторът е приел на първо четене проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 за воденето и съхраняването на регистрите на Комисията за финансов надзор и за подлежащите на вписване обстоятелства. Проектът на наредба ще бъда качен на сайта на КФН за обществено обсъждане в 14–дневен срок. 

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още