IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отказа лиценз на Пловдив Пропърти Инвест АДСИЦ

Комисията не даде разрешение на ИП Капман за многостранна система за търговия

15:07 | 08.07.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
КФН отказа лиценз на Пловдив Пропърти Инвест АДСИЦ

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е отказала да издаде лиценз на „Пловдив Пропърти Инвест” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти.

Комисията е отказала да потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия в размер на 150 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, издадени от „Пловдив Пропърти Инвест” АДСИЦ в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството.

КФН също така отказала да разшири издадения на ИП „Капман” АД лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник с дейността по чл. 5, ал. 2, т. 8 от ЗПФИ, а именно организиране на многостранна система за търговия.

Регулаторът е взел решение да изпрати писмо с искане в едномесечен срок да се отстранят констатираните непълноти и несъответствия по постъпило заявление от УД „Елана Фонд Мениджмънт” АД, гр. София за издаване на разрешение за преобразуване на договорен фонд „Елана Долар Фонд”, управляван от УД „Елана Фонд Мениджмънт” АД, чрез вливане в ДФ „Елана Балансиран $ Фонд”

Надзорният орган е решил да уведоми „Авус Капитал” ООД, че ще му бъде издаден лиценз включващ допълнителните услуги и дейности, ако в 14-дневен срок от получаване на уведомлението, дружеството удостовери, че е направена встъпителната вноска по чл. 77н, ал. 1 ЗППЦК във Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа.

Комисията е одобрила промяна в Устава на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, гласувана на проведено на 30.06.2014 г. общо събрание на акционерите на дружеството.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Натрий
преди 9 години
Гледай ти, гледай ти... най-сетне някой се престраши за МСТ. Интересно, обаче отказът по "политически" причини ли е или по юридически / технически?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още