IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът освободи главната счетоводителка и изпълнителния директор на КТБ

След деветчасово заседание бе решено в ареста да останат само главната касиерка и заместник главната счетоводителка

07:50 | 14.07.14 г. 6
Съдът освободи главната счетоводителка и изпълнителния директор на КТБ

След деветчасово заседание, приключило около 2,30 ч. тази сутрин, Софийският градски съд остави за постоянно в ареста само главната касиерка на Корпоративна търговска банка Маргарита Петрова и заместник главната счетоводителка Борислава Кючукова, предаде БНР.

Главната счетоводителка Мария Димова е с мярка за неотклонение "домашен арест",  а изпълнителният директор на банката Орлин Русев излиза на свобода под парична гаранция от 10 000 лв.

По време на заседанието стана ясно, че четиримата са обвинени, че от края на 2011 г. до 19 юни тази година са присвоили близо 206 милиона лева от Корпоративна  търговска банка.

Според свидетелски показания това е било направено по искане на Цветан Василев.

Отпадна първоначалната версия, че парите са били изнесени в чували от Маргарита Петрова в нощта, преди банката да бъде поставена под особен надзор.

Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд.

Припомняме, че прокуратурата промени първоначалните обвинения на Русев и касиерката Маргарита Петрова. Те са обвинени в извършителство на длъжностно престъпление, а Димова и Кючукова, че са ги подпомагали, като документално са заличавали следите от присвоените 206 милиона.

Има промяна и в момента на кражбата. Вече не ставало дума за изнасяне на парите в чували в нощта на 19-и юни, ден преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, а срокът на присвояването е доста разтеглен - започнал е от края на 2011-а година и е продължил до 19-и юни 2014-а година, като парите са били изнасяни на малки порции.

Според защитника на една от обвиняемите по делото няма счетоводни експертизи, а само свидетелски показания.

Всичко за КТБ може да четете тук!
 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 14 rate down comment 0
noko6
преди 9 години
Никой не говори за ролята/отговорността на КФН.КТБ е публична компания и ако са давани заеми на свързани лица на обща сума над 2% от активите трябва да се иска разрешение от ОСА.КФН явно е проспала този момент.Щом има изнесени по малко пари в брой,възможно е и друго,в последните дни да са правени фиктивни депозити от близки до банката,без да са внасяни пари на каса.Пълен хаос.Управителите на БНБ и КФН поне да върнат заплатите си които са взели от назначаването си,явно напълно незаслужено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
хахахаха:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 44 rate down comment 1
V.At.
преди 9 години
Имам чувството, че се разиграва един голям спектакъл в който половината артисти са си забравили репликите, на случайни статисти са раздадени монолози и всичко това е в главата на някакъв налудничав режисьор, който иска да тества публиката.Един ден ще има избори, на втория няма, на третия напускат Народното събрание, на четвъртия се връщат. Някакъв министър уволнява директор. Банките нямат проблеми, но трябва да се тегли заем. Тайни лица в потайни доби изнасят чували с пари, а посл не било пари било компоти. Гуверньора на БНБ приказва като, че ли току що е пристигнал от Марс и все още не знае на коя планета е. Прокуратурата арестува и пуска ей така да се намира на работа.Отвратителен спектакъл. Нищо чудно, че публиката масово се изнася.А може и това да е целта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
аз ще ти помогна-никога...а и то некомпетентността в България не я наказваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 1
vajvaj
преди 9 години
Щеше да е смешно, ако не си играеха с човешки съдби. Освободете хората, *** такива и тогава си продължете с гротеската. Тогава ще е само смешно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 0
tarantulata
преди 9 години
Аз е чудя, кога Г-н гл. прокурор ще отговаря пред съда за действията си???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още