IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ отдаде под наем на HomeMax магазин в Бургас

Договорът е подписан на 6 октомври и е за срок от 5 години

12:21 | 08.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ отдаде под наем на HomeMax магазин в Бургас

Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ сключи договор с Баумакс България ЕООД за наем на магазин в град Бургас, съобщава дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Наемодателят Куантум Дивелопмънтс отдава на веригата магазини от типа „направи си сам“ Баумакс България ЕООД, която смени търговското си наименование на HomeMax, под наем магазин за промишлени стоки с площ от 1 538 кв. м. Той е част от търговски център „Меркадо”, намиращ се в Бургас.

Договорът е с дата 6 октомври, като акционерите на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ дадоха съгласието си за сключването му още на проведеното на 30 септември общо събрание на акционерите. Срокът на договора е 5 години, считано от датата на подписването му.

Търговски център „Меркадо” се намира в промишлена зона Юг на Бургас. Парцелът е урегулиран и предназначен за обществени дейности, търговски център и складова база. Общата площ на терена е 7 709 кв. м, като застроената е в размер 4 461,1 кв. м, гласи информацията на сайта на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ.

Обектът представлява едноетажна сграда. Разделен е на три самостоятелни магазина, разпределени в два блока - А и Б. В блок "А" са разположени магазин за промишлени стоки и магазин за хранителни продукти. За блок "Б" е предвиден един магазин за промишлени стоки.

Баумакс наема именно блок „Б“, който е проектиран на две нива с обща площ от 1 538 кв. м. Складовата част е двуетажна, а на втория етаж е устроен и офис. За вертикален транспорт е предвидена товарна платформа.

Имотът, който сега Куантум Дивелопмънтс отдава на HomeMax, дружеството закупи на публичен търг през януари 2015 г. Придобивката бе финансирана чрез инвестиционен кредит от УниКредит Булбанк АД.

Към 30 юни 2015 г. Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ отчита 18,6% годишен спад на печалбата до 577 хил. лв. Финансовият резултат се формира основно от постъпления по договори за наем на помещения в Търговските центрове „Куантум” в гр. София, Търговски център „Меркадо” в гр. Бургас и Търговски център „Меркадо” в гр. Велико Търново, става ясно от междинния доклад за дейността на компанията.

За сравнение – през първото полугодие на 2014 г. Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ спечели 709 хил. лв.

В края на юни 2015 г. инвестиционните имоти на компанията се оценяват на 11,082 млн. лв. Общите активи за същия период са в размер на 11,313 млн. лв. Приходите от наеми пък са за 710 хил. лв., като намаляват с 9,6% на годишна база.

От междинния отчет става ясно още, че в края на юни задълженията на Куантум Дивелопмънтс по дългосрочни банкови кредити са в размер на 747 хил. лв., а разходите за лихви – 13 хил. лв. Към 31 декември 2014 г. компанията нямаше задължения по дългосрочни заеми и съответно – разходи за лихви.

Базата данни на Investor.bg показва, че последната сделка с акции на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ е с дата 21 декември 2007 г., като оттогава цената е 12 лв. за акция. Акциите на дружеството са 650 хил. броя. Единствените две сделки с акциите на дружеството на БФБ-София всъщност са от декември 2007 г., като и двете са за по 30 000 акции - първата при цена от 4 лв. за акция, а втората - при 12 лв. за ценна книга.

На 1 юни тази година бе разпределен брутен дивидент от 1,76 лв. на акция. За дивиденти бяха отделени 90%, или 1 142 631,58 лв., от нетната печалба за миналата година.

Свързани компании:

Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ(QUAD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още