IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ върнаха още 2 млн. лв.

Росен Ангелчев, Лазар Илиев и техният екип продължават с анализа на доклада на Alix Partners

16:30 | 12.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

2 013 809,19 лв. са постъпили по сметките на Корпоративна търговска банка (КТБ) от предприети от синдиците правни действия по събиране на вземания през отминалата седмица. Това става ясно от седмичния отчет на Росен Ангелчев и Лазар Илиев за периода 5-9 октомври, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

1 990 961,55 лв. са от юридически лица по дължими от тях кредити, 16 824,50 лв. - от физически лица, а 6 023,14 лв. са вземания, класифицирани в графа „други“. Отново в отчета няма разбивка на постъпленията по вида на валутата.

Синдиците са изпратили до ФГВБ актуален списък на лицата, срещу които се водят искове, и писма до 289 физически лица относно необходимостта от освобождаване на банкови сейфове.

Тъй като в отчета всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени, не става ясно срещу кои компании Ангелчев и Илиев и техният екип са образували изпълнителни производства, спрямо кои пристъпват към изпълнение на особен залог, на кои са пратили писма с покани за доброволно изпълнение, за задълженията на кои са се обърнали към частни съдебни изпълнители и спрямо кои са поискали налагане на запори.

Не е известно и спрямо кои длъжници синдиците на КТБ са предявили действия за обявяване на прихващания за недействителни.

Илиев и Ангелчев продължават с анализа на договорите, по които банката е страна, и предприемат действия по прекратяване, включително по взаимно съгласие, на онези от тях, които водят до натрупване на разноски и в същото време не са необходими с оглед опазване и управление на имуществото на банката.

Освен това те анализират данните от проекта на доклада от дейността на международната компания Alix Partners, която бе наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ. Документът бе предаден в суров вид в края на септември.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още