IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ спря търговията с акции на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ

Временното спиране за срок до три работни дни се налага заради гласуването на обратния сплит

14:53 | 19.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
БФБ спря търговията с акции на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ

Ръководството на БФБ-София АД взе решение от днес временно да бъде спряна търговията с акции на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ).

Временното спиране за срок до три работни дни се налага заради предстоящото общо събрание на акционерите на компанията, на което е предложено гласуването на обратен сплит. Събранието е свикано за 22 февруари 2016 г.

ФНИБ предлага да бъде увеличена номиналната стойност на емитираните акции от 1 лв. на 3 лв. и съответно - да бъде намален броят им от 60 450 000 до 20 150 000 броя при запазване на размера на капитала в размер на 60 450 000 лв.

Търговията ще бъде възстановена в първия работен ден след постъпване на уведомление от емитента, че предложението за решение не е прието от общото събрание на акционерите, съответно - уведомление, че взетото от акционерите решение е вписано в Търговски регистър при Агенцията по вписванията и в регистъра на Централен депозитар АД.

Временно спиране на търговията преди гласуване на обратен сплит не е прецедент. Това се случи и преди ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ да прибегне до намаляване на броя на акциите си през 2014 г.

От началото на годината акциите на ФНИБ АДСИЦ поскъпват с 9% до 0,566 лв. за брой и 34,215 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
Konsultant
преди 8 години
Г-н Колев,Тук дали няма грешка или поне НЕ достатъчно ясно написано?!"Търговията ще бъде възстановена в първия работен ден след постъпване на уведомление от емитента, че предложението за решение НЕ Е ПРИЕТО от общото събрание на акционерите, съответно - уведомление, че взетото от акционерите решение е вписано в Търговски регистър при Агенцията по вписванията и в регистъра на Централен депозитар АД."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още