IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евролийз Ауто: Ще отстраним констатираната нередност в срок*

Днес довереника по четвъртите облигации на дружеството съобщи, че е нарушено едно от съотношенията по емисията

16:54 | 03.05.10 г.
Евролийз Ауто: Ще отстраним констатираната нередност в срок*

Евролийз Ауто АД не е изпълнил задължението си да поддържа минимален размер на обезпечение по своя облигационна емисия, се казва в съобщение на довереника на облигационерите Корпоративна търговска банка (КТБ) до БФБ-София.

Изискването е да поддържа обезпечение, представляващо сбор от настоящи и бъдещи вземания по лизингови договори и парични средства по разплащателна сметка в ОББ АД в размер не по-малко от 110% от номиналната стойност на емисията

Към 31 март 2010 г. стойността на тази част от обезпечението е 104,96% от номиналната стойност на емисията, съобщават от КТБ.

В защита на интересите на облигационерите, КТБ е информирала емитента за нарушението и е изискала възстановяване на минималния размер на обезпечението в 30-дневния срок, заложен в условията по емисията.

"Уведомлението до Евролийз ауто е получено от емитента едновременно с публикуването на информацията в бюлетина на БФБ", съобщават от Евролийз в писмо до медиите.

"Предприети са необходимите мерки констатираната нередност да бъде отстранена в указания от банката довереник срок. Компанията разполага с необходимия размер вземания по лизингови договори за допълване покритието на обезпечението с изискуемите 5%", уточняват от лизинговата компания.

"Другото изискване относно обезпечението на облигационната емисия, а именно стойността на заложените активи, надвишава значително изискуемия минимум в размер на 110% като към 31 март показателят е със стойност 137%. Спазени са и всички останали изисквания по облигационната емисия.", уточняват от Евролийз.

Емисията облигации е четвърта поред и е за 5 млн. евро номинал с падеж 21 септември 2012 г. и текущ годишен лихвен процент от 6% (формиран от 6-месечен EURIBOR + 2.95%, но не по-малко от 6%). Книжата се търгуват на БФБ-София с код 9K2D, като няма сключени сделки с тях.

Евролийз Ауто отчете 24% спад в продажбите и 80% спад на печалбата на годишна база до 208 хил. лв. за първото тримесечие на 2010 г.

*Материалът е актуализиран в 19 ч. с отговора на Евролийз Ауто АД.

Свързани компании:

Евролийз Ауто АД - облигации(9K2E)

Евролийз Ауто АД - облигации(9K2C)

Евролийз Ауто АД - облигации (падежирана)(9K2D)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още