IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукс вълната позлати и Prada

Въпреки слабата световна икономка италианската марка отчита ръст на приходите от почти 30%

23:19 | 19.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

 

Италианската луксозна марка Prada отчете ръст на приходите си от почти 30% за годината въпреки слабата световна икономика, предаде Bloomberg. За фискалната година, която приключи на 31-и януари 2013 г., приходите се изкачили до 3,3 млрд. евро, заяви базираната в Милано модна компания във вторник.

Главният изпълнителен директор на Prada Патрицио Бертели смята, че компанията е с добри позиции за бъдещето си развитие: Освен силните марки и развитието на клоновата мрежа в световен мащаб е допринесло за добрите резултати, каза той.

Само за последните дванадесет месеца в света са били открити нови 78 магазина с марката Prada. Най-охолни към покупки са се оказали в периода клиентите в Европа и Азия. Prada е известна предимно с луксозните си чанти и рокли с бранда Miu Miu. Пълният финансов отчет ще бъде публикуван през април.

През изминалата година акциите на концерна са спечелили 110%. За сравнение – водещият индекс в Хонконг Hang Seng, на който е листната Prada, е отчел ръст от почти 23 на сто.

Фирмите от бранша за луксозни стоки, като Prada, Burberry или LVMH с марката си Louis Vuitton, залагат от дълго време насам на развиващите се пазари и преди всичко на Китай. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още