IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деби Уингам представи най-скъпото наметало в света

Дрехата е украсена с 50 бели и 1 червен диамант и струва 17,7 млн. долара

14:13 | 25.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: debbiewingham.com</p>

Снимка: debbiewingham.com

Деби Уингам се прочу в модните кръгове, след като показа най-скъпата рокля, създавана някога, украсена с 50 обработени 2-каратови черни диаманти, пише Daily Mail.

Сега дизайнерката се завръща на сцената с рокля тип наметало, носеща името Abaya. Тя е решена в близкоизточен стил и се предлага на зашеметяващата цена от 17,7 млн. долара.

Скъпата одежда е украсена с 50 бели диаманта от по 2-карата, както и с рядък червен диамант, който е най-големият и най-скъпият в света. Именно той заема централно място в творението.

Смята се, че от 100 млн. намерени диаманти има само един с естествено червен цвят. Дори и да се намери, обикновено той е твърде малък, за да може да бъде обработен. При подобна цена сегашната стойност на червения диамант в роклята на Уингам е от порядъка на 7,44 млн. долара.

В дрехата са втъкани и 50 безупречни бели диаманта, както и 50 черни диаманта и 1899 фасетирани бели диаманта. Смята се, че при ушиването ѝ са използвани 200 000 шева със златни конци.

Тъй като Уингам е известна с предпочитанията си към култура на Дубай, именно там ще бъде представена роклята пред специални гости, които може би ще проявят интерес към творението.

Деби е самоук дизайнер. Тя се учи на занаята от майка си и на 18-годишна възраст започва да продава дрехите си на пазара в Гринуич. По-късно отваря собствен магазин в Хокстън, след което се мести на лъскавата търговска улица "Кингс Роуд" в Лондон. Роклите ѝ са носени от знаменитости на редица бляскави събития.

В средата на септември 2012 г. тя показа пред отбрана аудитория в Киев най-скъпата рокля в света – ръчно изработената за шест месеца рокля Black Diamond с общо 50 черни диаманта от два карата  цена от 5,7 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още