IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Mulberry потънаха заради напускането на творческия директор Ема Хил

Смята се, че Хил е помогнала в значителна степен за превръщането на компанията в световно разпознаваем бранд, а напускането ѝ поражда несигурност

21:58 | 10.06.13 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Mulberry приключиха днешната сесия с понижение от 8,2% до 980 пенса за брой, след като производителят на луксозни стоки обяви, че творческият директор за последните 6 години Ема Хил напуска, съобщи BBC.

От компанията отбелязаха, че моментът на напускането на Хил не е уточнен. „Ема уведоми компанията, че би искала да напусне след много успешен период в Mulberry, по време на който тя изгради силен и талантлив творчески екип“, се посочва в съобщението.

Смята се, че Хил е помогнала в значителна степен за превръщането на компанията в световно разпознаваем бранд. Напускането ѝ идва в момент, когато Mulberry, позната с кожените си чанти, се мъчи да преодолее отслабващото търсене.

В момента Хил работи върху колекцията на бранда за Седмицата на модата в Лондон, добавят от компанията.

В четвъртък Mulberry ще представи годишните си финансови резултати, като анализаторите очакват те да покажат спад на печалбата. През последната година компанията публикува две предупреждения за печалбите.

От специализираното в модата издание Women's Wear Daily предполагат, че Хил иска да напусне групата заради различия в творческата и оперативната стратегия на бранда.

„Това поражда несигурност. Дългосрочният потенциал на Mulberry и вълнуващ, но мисля, че те преминават през период на нарастващи трудности“, заяви на Джон Къминс, анализатор за продажбите на дребно в WH Ireland.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още