IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Игрите на Hasbro оживяват в света на iPad

Компанията отчита трето поредно тримесечие с ръст на приходи и печалба

17:42 | 24.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Вторият по големина производител на играчки в света Hasbro доказва, че игрите му могат да процъфтяват в един свят, доминиран от iPad, пише BusinessWeek.

Приходите от продажбите на игри като "Monopoly" и "Magic: The Gathering" са нараснали с 19% до 255,4 млн. долара през второто тримесечие. Това е третият пореден отчетен период на повишение за компанията и представлява обрат спрямо спада от 7,6%, регистриран година по-рано. 

Hasbro преработи някои от класическите си продукти. Например компанията превърна "Twister" в  "Twister Dance" и включи поп музика в играта, за да привлече по-млади клиенти, свикнали с дигиталните елементи. След години на догонване на Zynga Inc. и други производители на игри, които се играят на таблетите на Apple, преди две седмици Habro придоби дял в Backflip Studios - фирмата, създала заглавия като "DragonVale" и "Paper Toss".

Все пак резултатите на компанията не оправдаха очакванията на анализаторите. Нетните приходи са намалели с 16% до 36,5 млн. долара или 28 цента на акция, а общите продажби са се свили с 5,6% до 766,3 млн. долара. Анализаторите очакваха приходи от 34 цента на акции или общо 789,7 млн. долара.

Причината за по-слабите от прогнозираните резултати се крие в спада на продажбите на играчки за момчета в сравнение със същия период на миналата година, когато филми като "Човекът-паяк" и "Трансформърс" засилиха продажбите. Приходите от поделението за играчки за момчета са намалели с 35% до 253,7 млн. долара. Очаква се те да се подобрят догодина, когато ще излезе четвъртият филм от поредицата "Трансформърс" и телевизионни сериали, свързани с "Междузвездни войни".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още