IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nespresso отваря нов завод за капсули в Швейцария

Заводът ще произвежда капсули за модела VertuoLine, който се предлага в САЩ

14:30 | 11.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Nespresso, най-големият бранд за кафемашини тип single-serve (за един човек) в Европа, отваря нов завод в Швейцария за производство на капсули специално за САЩ, където ръстът на продажбите надминава тoзи на стария континент, съобщава Bloomberg.

Nespresso, собственост на най-големия производител на хранителни продукти в света Nestle, показва „висок двуцифрен“ ръст в САЩ, надминавайки високия едноцифрен растеж в Европа, заяви председателят на Nespesso Патрис Була в интервю в Ромонт, Щвейцария, където производителят на кафемашини откри своя трети производствен център в четвъртък.

Разширяването в САЩ върви добре“, заяви Була. „Постигаме растежа, който планирахме, че ще имаме в Европа. Разбира се, конкуренцията е много по-голяма и, разбира се, пазарът е много по-развит“.

Nespresso представи по-голямата си кафемашина VertuoLine на северноамериканския single-serve пазар, оценяван на 5 млрд. долара, през миналата година, за да привлече феновете на по-големите чаши кафе. Заводът в Ромонт ще бъде единственият, който ще произвежда продукти за VertuoLine, заяи Була. Nestle влага 300 млн. франка (308 млн. долара) в завода и е инвестирал 1,1 млрд. франка за повишаване на производството на Nespresso в Швейцария от 2002 г. насам.

VertuoLine помогна за растежа на продажбите в САЩ, тъй като може да прави големи чаши с кафе, заяви главният изпълнителен директор на Nestle Пол Бъкъл в интервю. Веригата има повече от 400 бутика в цял свят, като 36 от тях се намират в САЩ.

Американците са по-различен тип клиенти“, казва Бъкъл. „Те пият еспресо, но само в специални случаи в първокласни ресторанти“.

Nespresso е изправен пред конкуренция заради подобни капсули, направени от съперници като Mondelez International. През миналата година Nestle постигна споразумение с френския антимонополен регулатор да се вдигнат ограниченията върху производителите на второразредни капсули за машините Nespresso.

Съдебните дела намаляват, защото постигнахме споразумения с много от конкурентите ни и защото искахме да продължим, също като тях, да се конкурираме и да въвеждаме нововъведения“, заяви Була. „Трудно е, когато сте част от този процес. За нас това е в миналото“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още