IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на казината в Макао се свиха с 21% през януари

Очакванията са за силен месец във връзка с отбелязването на Лунната нова година

12:50 | 01.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Приходите на казината в Макао спаднаха с 21,4% през януари на фона на затишието преди отбелязването на Лунната нова година – период, в който китайците, обичащи хазартните игри, традиционно посещават града, пише Bloomberg.

Брутните приходи от игри спаднаха до 18,7 млрд. патака (2,3 млрд. долара), а това е 20-ият пореден месечен спад , сочат данни на властите. За сравнение, медианната прогноза на анализаторите беше за свиване с 22%, сочат данни, събрани от Bloomberg. През декември спадът се оказа 21,2%.

Януари има тенденцията да бъде по-слаб месец преди пика по време на сезона на Лунната нова година, който започва на 8 февруари, когато повечето масови играчи от Китай посещават Макао по време на едноседмичните празници, твърди Били Нг, анализатор на Bank of America Merrill Lynch, преди излизането на данните.

Приходите се стабилизираха, подпомогнати от новите курорти, които отвориха врaти през последната година и са насочени към средната класа в Китай, посочва той.

Приходите от казината се свиха с 49% през февруари миналата година след налагането на строгите антикорупционни мерки от страна на правителството, което накара заможните да стоят далеч от Макао, докато забавянето на икономическия растеж на страната повлия на масовия пазар в сегмента. Брутните приходи от игри в Макао спаднаха с 34% за цялата 2015 г. Това беше втората поредна година на спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още