IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платини напусна председателския пост на ФИФА

Етичната комисия на ФИФА намали наказанието му от 6 на 4 години, но за французина и това е прекалено дълъг период

18:15 | 09.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Мишел Платини подаде оставка от поста, след като Етичната комисия на ФИФА намали наказанието му от 6 на 4 години, но дори и това е прекалено дълъг период за него.

Французинът, в миналото един от най-техничните и фини плеймейкъри, обяви, че разбира санкцията като прекалено голяма и за него той е загубил обжалването. 

Адвокатът на Платини Ив Уерли се е свързал с медиите, за да разпространи решението на своя клиент. Чисто технически Платини ще внесе в близките дни молбата си за освобождаване от поста президент на УЕФА.

Комисията по етика на Световната футболна централа отстрани Платини заради нерегламентирано получаване на превод от 2 милиона швейцарски франка от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер през 2011 година.

Сега той ще трябва да сдаде и поста вицепрезидент на ФИФА, който получава като президент на една от континенталните организации.

Това означава, че УЕФА трябва да насрочи нов, извънреден конгрес, на който да обяви избор на нов свой ръководител.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още