IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж съживява туризма с паметници, гастрономия и нощни забавления

Планът цели броят на посетителите на френската столица да се увеличава с 2% годишно

19:00 | 02.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: архив Ройтерс</p>

Снимка: архив Ройтерс

Париж, чиито посетители намаляха след атентатите от 2015 година, представи днес туристически план, който предвижда да се улесни достъпът до Айфеловата кула, да се стимулира престоят на млади готвачи и да се привличат повече любителия на нощния живот или гей туристи, предаде AFP, цитирана от БТА.

Планът, който се изготвя от две години, или преди атентатите от 2015 година (17 жертви през януари, 130 загинали през ноември), цели броят на посетителите на френската столица да се увеличава с 2 процента годишно. Той ще се прилага от 2017 до 2022 година. 



Париж е първата туристическа дестинация в света, но този сектор отчете спад от 11 на сто на туристическите посещения от януари.

Въпреки деликатния момент, който преживява туризмът в Париж, той продължава да бъде една силна индустрия. „Ще приключим годината с 23 или 24 млн. посетители“, заяви Жан-Франсоа Мартенс, помощник на кметицата Ан Идалго по въпросите на туризма.

Целта на новия план е да се съчетаят всички козове на столицата (култура, история, гастрономия, лидер в провеждането на световни конгреси), коригирайки слабостите (сигурност и чистота) и развивайки ново предлагане в сегмента нощни забавления и гей туризъм. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още