IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-добрите страни в света за туристическо пътуване с кола?

Някои хора продължават да следват една от най-големите тенденции, зародили се през пандемията: пътуванията с кола за удоволствие

11:58 | 06.02.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Леснопреносимият омикрон вариант на Covid-19 накара някои туристи да се замислят два пъти, преди да се качат на самолет отново, пише CNBC.

Макар че резервациите за пътувания растат тази година, някои хора продължават да следват една от най-големите тенденции, зародили се през пандемията: пътуванията с кола за удоволствие.

„Шофирайки, можеш значително да намалиш риска от излагане [на вируса], когато си взаимодействаш с големи групи, което го прави по-безопасна опция“, казва Аня Бенсон, мениджър връзки с обществеността и маркетинг на сайта за ваканционни жилища под наем Holidu.

Пътуванията с кола дават на туристите и шанс да „изчистят съзнанието си – нещо, което мнозина биха искали да направят, след като почти две години бяха затворени вкъщи“, добавя тя.

Holidu стои зад нов списък, с който иска да вдъхнови туристите да закопчаят колана и да натиснат педала на газта. Индексът Cross-Country Road Trip Index анализира фактори като качество на пътищата, цени на бензина и разнообразие на природата в 118 страни.

Индексът взима предвид и броя обекти от световното наследство на ЮНЕСКО в дадена страна и броя градове в световната класация топ 100 според сайта BestCities.org.

Тези фактори, както и други, имат еднаква тежест в класацията. Когато държави имат равен брой точки, страната с най-добра пътна инфраструктура взима превес, тъй като „да имаш добри пътища, по които да караш, е нещо, което всеки пътуващ ще сметне за важно“, казва Бенсон.

В галерията ни можете да видите топ пет на страните в списъка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
ПИЧ
преди 2 години
Много поскъпнаха горивата и това ще затрудни по-далечни екскурзии с Автомобил. Респективно - и хотелските услуги и другите цени , където отиваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още