IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия остана и без звездите на Michelin

Гидовете за най-добрите ресторанти в Москва се спират заради инвазията срещу Украйна

16:14 | 04.03.22 г.
<p>
	Церемонията по награждаването на ресторантите и главните готвачи на Москва, както и представянето на първия гид Michelin за Москва. <em>Снимка: Vyacheslav ProkofyevTASS via Getty Images</em></p>

Церемонията по награждаването на ресторантите и главните готвачи на Москва, както и представянето на първия гид Michelin за Москва. Снимка: Vyacheslav ProkofyevTASS via Getty Images

Френската компания Michelin обяви в петък, че световноизвестният ù гид ще спре всички препоръки за ресторанти в Русия в отговор на инвазията на страната срещу Украйна, съобщава Ройтерс.

Всички проекти за развитие в Русия сега са замразени, каза компанията в изявление, добавяйки, че всичките ѝ социални медии и онлайн активност в Русия също са сложени на пауза.

Предвид сериозността на текущата криза екипите на Michelin Guide трябваше да вземат решението да отменят всички препоръки за ресторанти в Русия“, заяви Michelin.

През 2021 г. Michelin публикува първата си селекция за Москва, която включваше 9 ресторанта с присъдени звезди – отличие, разглеждано като доказателство за място сред най-добрите ресторанти в света.

„Взехме решението да не рекламираме Москва като дестинация“, обявиха от Michelin. “В резултат на това селекцията от Москва няма да бъде актуализирана тази година“.

Гидът за Москва на Michelin – единственият в Русия, в момента включва 69 ресторанта.

Гидът, разработен в началото на 20-и век от френския производител на гуми Michelin като удобен наръчник по време на път, е една от най-влиятелните класации в света за ресторанти и хотели, с издания за множество страни и градове.

Гидовете се издават ежегодно, затова всяко споменаване или звезда трябва да бъде подновено всяка година.

Говорител на Michelin каза още, че е твърде рано да се каже дали гидът ще сложи край на дейността си в Русия за постоянно.

В прессъобщението Michelin казва, че „по никакъв начин тези решения не поставят под въпрос таланта на екипите и главните готвачи“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още